fredag 26 december 2008

Ruggulat

Varje gång de ruggat klart raderar min hjärna minnesbilderna av tidigare ruggningar. För att skydda mig. Och varje gång de börjar rugga igen förbluffas jag över hur det kan vara normalt att gå från världens snyggaste fåglar till.. tja... vad de nu är. Tur för mig att de fortsätter vara lika destruktivt pussvänliga som vanligt så jag i alla fall vet att det är samma fåglar. Winchester gillar förresten ruggningar. Han bygger fjädergubbar, gör fjäderänglar, har fjäderkrig och annat barnsligt. Igår drog han förtjust ut Avrils vinge från kroppen för att inspektera hurvida det fanns några fjädrar kvar där eller ej. Av det lärde han sig två saker;
1. Avrils humor innefattar inte skämt mot henne själv.
2. Grönt är fortfarande den finaste färgen han vet.

6 kommentarer:

 1. =) Sötis trots ruggning. Jag tycker det är helskumt att det kan ligga typ en undulat under buren varje morgon och ändå sitter båda i buren. När man börjar sopa runt så ser man att det är högar med fjädrar...

  SvaraRadera
 2. Ha ha - jag tror jag har blivit en aning undulatifierad - jag läste att du förfluffas... :D

  Ja, jag har upplevt min första ruggning - alltså en av grabbarna har ruggat - Micki - jag vet dock inte om han är färdigruggad än.

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar blogg!!!! *Halleluja moment*!! Och vilken söt Winchester :) Jag blir galen av kärlek när undulater gapar/gäspar och ser sådär mysiga ut som Winchester gör på bilden..

  SvaraRadera
 4. han är så underbart söt :)

  SvaraRadera
 5. Lilo: Jaa väldigt söt, och rufsig...
  Det där med hur man kan ha så många extra fjäderundulater har jag också funderat över ibland.

  Mimmi: Vilket bra ord! Jag måste börja använda det. Är Micki snygg har han ruggat klart. Annars inte ;)

  Veronika: ÅH så kul att du tycker om den! Fåglarna blir mycket nöjda, de tycker om alla sina "fans". (de tror att alla som någonsin säger något bra om dem går direkt till deras fanclub)

  Ghost: JAA :)

  SvaraRadera
 6. Haha... Min lilla Börje ruggar nu oxå.. Han ser förfärlig ut. Nästan som en punkare med alla sina pennor utstickandes från huvudet! Helt plötsligt har han blivit en gangster-pippi!

  god fortsättning!

  SvaraRadera