Om fåglarna

Den här bloggen handlar främst om mina fem papegojor (3 undulater och 2 nymfkakaduor). De är alla mycket smarta och tycker om att driva varandra och alla andra till vansinne. Förut bodde vi allihopa i ett stort rum i mina föräldrars källare, nu har jag dock flyttat hemifrån och vi bor istället hos VildaParadis hela högen.

Jag tycker inte att papegojor ska hålla ensamma, handmatas eller vingklippas och jag har medvetet införskaffat arter vars temperament jag gillar och vars storlek lämpar sig för tex lägenhetsboende. Mina fåglar är alla väldigt tama och ganska så uppkäftiga. Nedan följer en utförligare presentation av dem: 

Undulaterna


Winchester af VildaParadis
Kläckdatum: 06.01 2007
Färg: Ljusgrön opalin
Uppfödare: www.vildaparadis.se
Flyttade till mig: 09.03 2007


Winchester är hela flockens glädjesmurf. Han älskar grönt och är övertygad om att varje dag är en dag värd att fira. När han blir alldeles synnerligen glad fluffar han så han nästan får nackspärr.


Petronella
Kläckdatum: ~13.12 2006
Färg: violkobolt standard
Uppfödare: okänd
Flyttade till mig: 01.07 2008


Petronella är den visa avelsfågeln, hon hetsar inte upp sig i onödan och hon är övertygad om att allt blir som hon vill tillslut. Hon är en tredjehandsfågel som tidigare bott hos bland annat Knytt, där fick hon en kull ungar.Utöver det är hon en tillitsfull fågel som alltid skriker efter att få åka på mattes finger om hon hamnat vilse.


Fjådor af VildaParadis
Kläckdatum: 27.01 2009
Färg: ljusgrön viol standard
Uppfödare: www.vildaparadis.se
Flyttade till mig: 25.03 2009


Fjådor är Winchesters speedade brorson, han är en plikttrogen liten fågel som tror att det är hans jobb att patrullera runt ägorna i 180 knyck minst 97 gånger om dagen. Med sig på sina vansinnesfärder har han alltid Winchester.


Rosie af VildaParadis
Kläckdatum: 17.09 2008
Färg: himmelsblå isabell
Uppfödare: www.vildaparadis.se
Har bott här sedan:
06.01 2010

Rosie är den ljuvaste fågel jag mött, hon är from som få och behöver bara blinka med sina långa ögonfransar för att få som hon vill. 
 
Nymfkakaduorna


Isabella
Kläckdatum: 25.07 2005
Färg: Brokig
Flyttade till mig: 18.07 2009

Isabella är en instabil och trotsig liten plockfågel som flyttade hit för att hon behövde rehabiliteras i en miljö med några få fåglar och en människa som hade tid med just henne. Blott 4 år gammal hade hon redan bott på 5 olika ställen, trots detta är hon mycket människokär och älskar att bli kliad. Tyvärr är hon inte lika intresserad av fåglar men jag och fjäderodjuren gör vårt bästa för att omvända henne. Hon trivs mycket bra i voljären nu för tiden, och även om hon fortfarande plockar sig så är hon inte längre besatt av mänskligt sällskap.


Lizette
Kläckdatum: 21.05 2007
Färg: Lutino
Har bott här sedan:
06.01 2010

Lizette är en hejdlöst slug nymf. Hon har liksom Isabella haft 4 tidigare hem (och dessutom fått en kull ungar) men hon varken plockar sig eller är beroende av människor. Efter lite grävande i hennes förflutna visade det sig att Lizette och Isabella bott ihop under ett års tid och dessutom är släkt! (Isabella är Lizettes gammelmoster). Hur som helst är hon listig som få och visslar långa melodier när andan faller på (vilket den gör ganska många gånger om dagen).