fredag 1 juni 2012

Dagens matinspiration


När inspirationen (och grönsakerna i kylen!) tryter brukar jag göra klassikern ovan. Den kräver minimalt med ansträngning och bara en gnutta förberedelser. Ett stort plus är att jag slipper stå och hacka grönsaker (eller riva morot, får kramp av att riva morot)

Receptet lyder som följer:
  • blötlagda frön
  • finhackad spenat (köper fryst och tar fram dagen innan, då slipper jag hacka själv)
  • kokt ris, det ska inte ges för ofta. En gång i veckan max. Ta det som blir över från människomiddagen för att spara ytterligare tid.
  • Calcivet, alltså flytande kalk (finns att köpa HÄR)
  • Daily essentials 3, ett utmärkt vitamintillskott (även det går att köpa HÄR)
Och varför är det här så bra grejer då? 
Groddade frön - lågt fettinnehåll men mycket vitaminer och mineraler
Spenat - en grönsak med högt näringsvärde! Innehåller B-vitamin (bra för blod, fjädrar och immunförsvar), innehåller även järn, zink och calcium.
Kokt ris - bör som sagt ges sällan, men det innehåller stärkelse som gör att de får väldigt fin fjäderdräkt. På vintern ger vi mer kokt ris (och då gärna varmt) eftersom våra fåglar lever i ett ganska kallt fågelhus och flyger ute fast det är snö. De bygger därför mer muskler än innefåglar, mycket för att de flyger i vind och storm vilket är utmärkt träning.

Undrar ni något eller har tankar så fråga på, jag vet att jag varit dålig på att svara på kommentarer tidigare år men kör hårt så lovar jag att svara i kommentarsfältet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar