söndag 7 juni 2009

Småbarnen

Fjådor af VildaParadis

Uppfödare: Knytt
Kläckt den: 27.01 2009
Kullnummer: 0309
Tidigare hem: -
Historia: Eftersom Hugo inte alls litade på att jag skulle lyckas hitta en värdig fågel alldeles själv ingick han någon slags pakt med mormor Knytt som lovade att välja en lämplig pojkbebis när han flugit vidare. Hugos enda krav var att den inte skulle vara grå (för grå fåglar är elaka) och att den inte skulle vara blå (för endast han kunde axla denna himlens färg). Hur som helst får jag aldrig vara med och bestämma något men i bebiskö stod han, på ett eller annat spännande sätt lyckades vi också byta köplats med Frida, så vi avancerade från plats 23 till plats 2 på en knapp vecka.

I januari hade Knytt 3 bebiskullar på gång samtidigt, där förbluffande 2 av dessa var släkt med Avril. Eftersom jag iinte ville ha en besläktad fågel stod vårt hopp till trean i Ottos och Kittys kull. I den kullen skojade de allt till det och alla 3 ungar var honor. Således tänkte vi(jag) skjuta upp bebisinförskaffandet tills det dök upp en obesläktad. Men som jag sa - jag får aldrig vara med och bestämma något. Innan jag visste ordet av hade Knytt skickat ett par bilder på ettan i Donnas och Dogges kull, denna bebis var übersöt, übergrön och en vildbasare utan dess like. Precis som Knytt räknat ut för flera veckor sen föll jag som en murken fura för tidigare nämnda bebis och på den vägen är det. När jag tittade bort passade hon även på att döpa honom till Fjådor. Vid det här laget har jag dock lärt mig att det alltid blir som Knytt planerat och att det inte gör något för det är alltid bäst på det viset. Smile and wave är mitt motto i dylika fall.

Den 20.3 2009 hämtade min syster Fjådor från Knytt och den 25.3 flyttade han in. Sedan dröjde det tills den 9.4 innan han fick träffa de andra psykopaterna, han var då 10 veckor gammal. Eftersom han har endel tuffing-gener att brås på fruktade han icke detta utan gav sig in i äventyret med stort mod och många glada tjut. Såklart är hans moster Avril och hans farbror Winchester så huvudsaken var att han inte skulle bilda par med någon av dem. Och eftersom mina fåglar uppenbarligen har humor passade de helt på att byta partners så Winchester och Petronella blev kära i varandra. Ledig var då Avril och hennes lilla systerson. Ibland älskar jag mina fåglar ovanligt mycket. Men med tanke på att de är föga monogama spelar det nog ingen roll vad jag hittar på. Nu är vi mycket nöjda och de börjar nästan fungera som ett vrickat team på något underligt sätt.Fjådors storasyster Kerstin har en blogg förresten, den kan ni läsa här. Bilden ovan är klickbar för övrigt.
.
Det är okej att låna oavstående släktträd om ni frågar före samt länkar till mig - http://kraxarna.blogspot.com/ - och även till Knytt - http://www.vildaparadis.se/ - som fött upp och fotat majoriteten av ovanstående fåglar.

3 kommentarer:

 1. Suveränt! Det där skall jag använda (och länka till) när jag någon gång får tummen ur och gjort min hemsida. Skall nog länka i bloggen också ;)
  Du funderar inte på att göra ett med datum också... :)

  SvaraRadera
 2. haha det kommer nog ta ett tag innan jag känner mig så pepp att jag börjar göra om något ;)

  SvaraRadera
 3. Fina fina saaaga - men det var jag som körde Fjådor till din syster. Rätt ska va rätt!

  SvaraRadera