söndag 3 augusti 2008

Tjat

Har du nåt goooott?

Hugo är världens tjatigaste fågel. Numera har jag blivit en riktig hårding och står emot deras eviga tjat om mer frön.
Istället tjatar han om frukost och middag, mellanmål, citronmeliss, hirs, blåbärsris och kanske lite gräs. Det är faktiskt nästan lördag idag blir det inget gooott.
Han trycker sitt lilla tryne mot min armbåge, slickar på alla födelsemärken för att ta reda på hurvida de är frön eller ej och traskar stampade förbi på tangentbordet.
Hela. Tiden.
Jag bär iväg honom till ett knippe citronmeliss. Han piper förnöjt ända tills jag släpper av honom på pinnen. Då skriiker han och flyger efter, gräver fast sina små tår i min hårbotten och piper att han vill ha mer frukost.
Under tiden har de andra tre hunnit med att äta skräp, äta gräs, äta frukost samt rapa förnöjt och ta en tupplur på maten.
Hugo säger att han inte är määätt och det var inte så gott kan han inte få meer jag vill sova med dig för det är närmare maten blablaaaablablaa. Sen slutar det med att han är proppmätt, somnar på min axel. Vaknar och piper att han är alldeles för mätt för att flyga, och han tycker faktiskt det är alldeles för varmt för att sova på axeln. Ilsket puttrande traskar han då iväg för att se om de andra gör något han kan skvallra om.

1 kommentar:

  1. Men nu har han ju en fru! Inte kan han bete sig så där då?? ;) Amanda har tagit ett så kul foto på mina två fjäderfän här ikväll. Ska se om jag kommer ihåg att visa det imorgon. =)

    SvaraRadera