måndag 27 juli 2009

Snabbrapport

HEJ! Jag lyckades smita till grannön och där finns det minsann internet. Långsamt förvisso men man klagar inte i såna här lägen. Vi bygger och fåglarna djunglar. Idag såg jag en sork i voljären men nu är den död. De asen. Voljärens rättmätiga invånare är däremot glada och snygga som få. Att de skulle vara feta var bara ett löst rykte som hittats på för att skrämma upp deras stackars matte. Husbygget går bra för övrigt, idag spikade vi fast golvet och igår fixade vi klart väggar och fönster (med vi menar jag givetvis mina byggarbetare och inte jag personligen). I morgon fyller Isabella fyra, jag ska baka en kaka av två knäckebröd och fyra bär. Och om 4 dagar ska vi fira att Petronella bott här 1 år, hon önskar sig groddade frön. Tjohoooo. Nu måste jag springa till svågerns båt annars blir jag lämnad här utan mina fåglar! (när jag hinner ska jag fota alla roliga grejer vi fått både härifrån och därifrån)

torsdag 23 juli 2009

Nedräkning

Ooom ungefär 45 minuter är jag framme på ön och då får jag träffa fåglarna igen. Den lokala färjan har hör och häpna internet. En av dem i alla fall, och om de hade haft vett att betala mig för att säga det hade jag kunnat berätta att den heter Skiftet, men eftersom jag inte får det håller jag tyst och låtsas som att jag glömt färjans namn. Tjohotjohi. Inatt när jag inte kunde somna pga mitt felvända dygn låg jag och tänkte på att jag måste komma ihåg att packa presenter åt fåglarna (nu när jag skriver det kom jag på att jag nog glömde sakerna kvar i skåpet trots allt!) och tänka ut tårtor jag ska tillverka av äppel. Petronella har bott här ett år den 30.07 och Isabella fyller 4 år den 28.07. Partyparty, eller så nöjer vi oss med att plocka in en kvist att tugga på, vi har inte riktigt bestämt oss än.

onsdag 22 juli 2009

So long

Jahapp, då åker vi igen då. Jag hade tänkt stanna hemma ett par dagar men jag orkar inte sitta hemma och göra ingenting när det är såhär fint väder. Så i morgon bitti bär det av igen, Isabella och jag åker till stugan. Det har visat sig näst intill omöjligt att skaffa ett fungerande bredband dit ut såvida man inte vill ruinera sig alldeles, därför kommer bloggen tyvärr sova tills jag kommer tillbaka. När det blir vet jag faktiskt inte. Men jag hoppas att ni har så kul under tiden, det ska vi ha. Och att ni plockar in mycket gott åt era fåglar!
(jisses vad är det med mig, såna här smöriga inlägg är inte min tekopp, håHÅÅ jaja)
Fågelbloggar ni kan roa er med under tiden jag är borta är i alla fall:
Knytt
KoolaViola
Bente
Lilo

tisdag 21 juli 2009

Motionsgympa


Jag får såna obehagliga rapporter av mina fågelvakter. Kufiska meddelanden såsom "dubbelhakor är fint tycker Avril" och annat som får min utseendefixerade värld att rasa samman. Sist jag träffade dem (åh så länge seeen *gråta*) gjorde de minsann sin gymnastik precis som de skulle. Jag borde ha köpt dem matchande trikåer när jag var i Göteborg. Hur kunde jag glömma det?

Lägesrapport


Sådärja, nu är jag åter hemma i de mörka skogarna. Jag kommer sakna Knytt och alla fåglar men de senaste dagarna har jag verkligen fått inse hur det känns när ens (snuttepluttgullevulle)-fåglar roar sig för fullt utan en. Jag skulle helst ha kastat mig på första bästa färja för att åka ut till dem direkt men jag måste låta Isabella återhämta sig lite innan vi åker någonstans. Under tiden ska jag väl... sitta.. och titta på bilder av mina fåglar. Nej jag ska städa tänkte jag. Det kan behövas, jag kommer få städa dubbelt så ofta (minst) iom att kakkisar har sitt fjäderdamm som de släpper av sig överallt. Lycka och glädje som alltid då. Men jag och dammsugaren kommer riktigt bra överrens, han blir aldrig så mätt som när han är i fåglarnas rum och jobbar.

lördag 18 juli 2009

eheheheNymf

Foto: Doux

Jag känner mig inte helt nöjd med att ha frångått mina benhårda fågelprinciper (jag vill ha mina 4 perfekta fåglar och inte skaffa mig massor jag inte har tid med) men jag har blivit fodervärd åt en jättegullig nymf. Hon heter Isabella och har varit lite ledsen ett tag, hon har flyttat tre gånger på fyra år och när hon äntligen fick flytta till det perfekta hemmet hos Knytt så kunde hon inte riktigt minnas hur man gjorde för att vara fågel längre. Istället för att lära sig illa kvickt blev hon bara ledsnare och ledsnare över att inte få bli gullad med en evighet per dag, då Knytt inte kunde hantera henne så mycket som hon var van vid tänkte vi testa och se om hon skulle bli gladare av att få bo med mina grisar. Än så länge är det bara ett fodervärdsavtal, hon är alltså inte min fågel men hon ska bo hos mig tills vidare. Om hon, jag och framförallt undulaterna trivs med situationen då får vi se vad vi gör utgående från det. Om undulaterna inte gillar henne eller om hon inte gillar mig då får hon komma tillbaka till VildaParadis, för det är alltid bäst hos Knytt oavsett vad. Men alla fåglar fungerar inte som de ska tyvärr, och då får man komma på andra sätt att lösa det. Det här är ett sådan sätt. Jag varvar nervositet med glädjerus. Knytt har skickat med mig 5 böcker och 100 goda råd. Sen kom hon ihåg att vi pratar med varandra varje dag så att hon inte behövde säga allt nu. IHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII. Fintfintfint.

fredag 17 juli 2009

Hyckleriiii

Tvåan 10 dagar
Efter att jag postat mitt senaste gnällinlägg om att "iiingen vill prata med mig blabla om bara mina egna grisar hade funnits i närheten så jag hade kunnat få pussa på dem blabla" Sen ömkar jag mig själv genom att gå igenom mitt arkiv, och då hittar jag det HÄR inlägget från förra året. Där beklagar jag mig över att mina fåglar inte vill prata med mig längre för de är uppptagna med att vara djungelfåglar, så jag fick trösta mig med nymferna. Även då. Men det hade jag tydligen förträngt hähä. Fast bebisarna vill prata med mig i alla fall, de är så gulliga nu! Och att de är Petronellas barnbarn gör att jag tror att de är mina allihopa. Jag kan det här med att leva i förnekelse!

söndag 12 juli 2009

Kråkan

Eftersom Knytts undulater är för upptagna för att prata med mig och den närmaste kontakt jag kan få från mina egna fåglar är sms-rapporter hotar jag att försmäkta på denna ö, som Pippi skulle ha sagt. Istället får jag prata med nymferna, de vill egentligen inte ha mig utan är bara ute efter mina smycken, men efter ett par dagar av fågelignorans kan man tänka sig att bortse från det och gilla umgänget ändå. Det lilla man nu får.

lördag 11 juli 2009

Donna K


Knytt och jag har råkat bli fosterföräldrar åt en nymfbebis ingen vill veta av. Så nu ser vi fram emot att stiga upp alltför ofta inatt för att mata den. Men ni normalt folk kan ju nöja er med att titta på söta Donna, Avrils helsyster och Fjådors mamma. På tal om dem var den senaste rapporten jag fick från fågelvakten något i stil med "de lever än". Jag är inte säker på att jag är helt tillfreds med rapporten.

fredag 10 juli 2009

Friflygning

Vi håller på och övar friflygning med skrattduvan Pelle, det går utmärkt och han uppför sig mycket bättre än mina undulater skulle göra ens i sina vildaste fantasier.

onsdag 8 juli 2009

Mormor

För det första överlevde jag tågåkandet och kom fram till Knytt, och för det andra så har
Petronella blivit mormor! Det är Skyline och Didde som gått och skaffat sig bebisar, jag har träffat dem idag och de är pyttesmå! Enligt Knytt är de stora för sin ålder men jag vet inte det jag. Risgryn är närmare sanningen.

tisdag 7 juli 2009

Resefeber

I morgon ska jag åka till Knytt, herregud. Jag kanske missar båten! Eller tåget! Eller tar fel båt och hamnar i ryssland! Eller fel tåg och hamnar i norrbotten. Jag vet inte vad som vore värst. Men de två första alternativen är skrämmande troliga. Jag skulle behöva en muppskötare. Fåglarna de stannar hemma i sin voljär och roar sig, de har fin utsikt över ett par sorkfällor (över 32 stycken djur på ett par dagar) och så bor de granne med ett trastbo. Jag är ganska säker på att de försöker lära trastbarnen att lirka upp låset så de ska få komma ut och flyga lite på riktigt. Därför har jag gett dem besöksförbud men när jag inte står och bevakar dem kan man gissa sig till att de står och viskar instruktioner genom nätet.

måndag 6 juli 2009

Byggandet


Mycket har hänt sen sist och för att inte tråka ut er alldeles med berättelser om sågspån och spikars dimension nöjer jag mig med att visa en bild av hur voljären ser ut för tillfället! Slussen är klar, den är byggd i trä istället för av nät, stabilt och bra. Dessutom agerar den vindskydd mot havet. Vill ni se fler bilder och få en mer utförlig rapport av arbetet så har jag skrivit ett inlägg om det HÄR. Klicka.

söndag 5 juli 2009

Regn

Idag har det regnat 3 droppar vilket ledde till att Petronella och Avril försökte dränka sig i varsin vattenskål. Undrar om Avril tänkte på att hon blivit lite tjock nu igen, det vore inte helt otroligt att hon fastnade alltså.

lördag 4 juli 2009

Matgräl


I voljären har fåglarna fyra små matskålar långt från varandra istället för två stora precis i närheten som de har hemma. Och denna lösning tycks de vara mycket nöjda med, det är tydligen mycket roligare att bråka på fyra ställen samtidigt än att kompromissa om två.

fredag 3 juli 2009

Voljärlov

Igår placerades fåglarna i den nybyggda voljären efter ett par timmars surande inuti transporturen. Jag inredde voljären med diverse leksaker de tagit med sig (de fick ha en egen ryggsäck med grejer) medan andra byggde klart slussen och gjorde den extra säker. Efter endel tjatande från deras sida öppnades burluckan och de fick kasta sig ut högljutt skrikande. Både idag och igår var de toknöjda och pep sina finaste lyckopip till svalorna som susade förbi. Jag tror att för en gångs skull har de fått något som de gillar mer än vad jag gör, och jag gillar verkligen voljären bör understrykas. FINT.

torsdag 2 juli 2009

Sommarlov

Avril tittar sig nöjt i spegeln och ser att hon verkar vara både frodig och smutsig. Idag är det meningen att fåglarna ska få flytta ut till sin voljär! Jag skulle gärna ha dem kvar här men det är ungefär 28 grader i skuggan och det är inte rättvist av mig att ha dem kvar här bara för att jag vill. Såå om jag lyckas fånga in dem åker vi ut ikväll. (tamhet sträcker sig inte till transportburar ska jag säga er). Jag kommer antagligen tillbaka inatt men den där ön är belamrad med släktingar till mig som brukar fågelvakta. Fågelhuset är inte färdigt men voljären är säker. Nu ska jag packa ner 20 kg leksaker och gråtmilt peta på fåglarna en timme till innan det bär av. *snyt* Som vanligt har jag inte sett till att skaffa internet dit ut. Det är något fel på mig som gör det omöjligt för mig att planera sådant.

onsdag 1 juli 2009

kdgjölajaklg..hd!


När Petronella ändå var i farten passade hon på att säga sitt hjärtas mening om folk som inte får tummen ur och nätar in ett par tunnland jord åt henne så hon kan få flyga ute ifred utan att bli störd av irriterande rovfåglar, eller ännu hellre; nätar in rovfåglarna och låter henne flyga runt som hon vill. Jag lyssnar iiiinte. *knölar in fler fjädrar i öronen*