måndag 28 juni 2010

Mätt

Jag tror jag nämnt det ett par gånger förut men ingen av mina fåglar njuter så mycket av att äta som Lizette, hon kan sitta och suga på samma frukt eller grönsaksbit i en kvart, glatt smaskande i väntan på mer grönt. Hon är övertygad om att det är grönsakerna som är den riktiga maten, frön är bara ett nödvändigt ont som man kryddar sin utsökta sallad med.

När hon slutligen ätit sig mätt (37 minuter efter att alla de andra fåglarna lämnat matskålarna) sitter hon såhär i ett träd, särdeles nöjd med sin senaste smakupplevelse.

4 kommentarer:

 1. Man förväntar sig nästan ett ljudligt "BUUUÖÖÖÖÖRRRRPH!!!"

  SvaraRadera
 2. Idag har Molly åkt buss, pendeltåg och tunnelbana till veterinären i Roslagstull. Som tur är har vi en tuff brud till undulat som inte blev speciellt rädd utan väl hemma kaxigt berättade för Mango om allt hon varit med om. ;) Foten var svullen igen och nu blir det medicin och bantning!

  SvaraRadera
 3. En riktig liten finsmakare är hon... ;)

  SvaraRadera
 4. Var har jag sett den där minen förut? Jo, på Kokos! Pojken som nästan bryter sig ur buren för att få tag på grönsakerna. Frön är för småfåglar! Stora coola punkarkakaduor äter grönt!

  SvaraRadera