söndag 22 februari 2009

Kräkas


Så går det när man klagar på att det inte händer något. Idag skojade Petronella till det genom att kaskadkräkas. Så jag fick ta fast henne och stoppa henne i en bur som sedan placerades i duschrummet. Där får hon sitta och frottera sig och bli bättre. Hon har fått kokta frön (mjuk mat är bra) med äppelcidervinäger och vatten med äppelcidervinäger. Hon tycker det smakar vidrigt men jag sade snusförnumstigt att det är minsann nyttigt ät nu. Hon verkar rätt frisk tycker jag. Hoppas hon kan flytta tillbaka till de andra ikväll.

5 kommentarer:

 1. Hej! Jag har en fråga. Jag har registrerat mig som medlem på Undulatportalen men jag kan för mitt liv inte förstå hur man skriver ett inlägg:( Help please;)

  SvaraRadera
 2. Hej! När du skriver ett inlägg klickar du på knappen post reply som finns ovanför och under trådarna (en tråd är en samling inlägg under samma ämne). När du vill starta en ny tråd klickar du på knappen new topic, detta gör du när du står i underforumet (allmänt, foder, beteende etc) du vill starta din nya tråd i. :) Nu var det här lite slarvigt förklarat men jag kan skriva ihop en guide idag som förklarar det lite noggrannare. Håll ut ;)

  SvaraRadera
 3. Hejsan, har tittat lite på din hirsodling och undrar hur man gör? Hur blir de slutgiltiga resultatet? =) Alla fåglar hälsar till Petronella och hoppas att hon blir bättre!

  SvaraRadera
 4. Det är jättelätt faktiskt! Man bara sätter jord i en kruka, sen vattnar man jorden för att sedan hälla på lite hirsfrön. Sen hällde jag lite jord till över det och sen vattnade jag en gång till. I början hade jag plast över (men var försiktig så det inte möglar). När stråna blir större tar man bort plasten och vattnar lite varje dag. Om man sår utomhus på våren får man riktiga hirskolvar till hösten, men min kruka ska bli undulatmat långt innan dess ;)

  Det finns en artikel som förklarar det bättre här:
  http://www.undulatportalen.se/gras.html

  SvaraRadera
 5. Vad bra! Ska ta fram kruka och spade direkt, sen får väl undisarna vara med lite så de inte blir sura. De kan hoppa och trampa lite på jorden så blir det bra! ;)

  SvaraRadera