söndag 30 november 2008

Popularitet


På senare tid har jag märkt att mina syskonbarn pratar frivilligt med mig endast när de ska fråga om de får leka med fåglarna. Så charmig är jag uppenbarligen.

lördag 29 november 2008

Blä


Äppelskrutt äckelskrutt tycker Hugo. Han vill ha fröön.

fredag 28 november 2008

Chockerad


Idag när Winchester förnöjt hoppade mot fönstret för att kika ut och äntligen få hälsa på sin citronmelissodling som varit snötäckt en vecka, började hans undernäbb darra betänkligt. Borta var hans mumsiga odling och kvar var endast förfrysta spraggar.

torsdag 27 november 2008

Farbror och Moster


För en knapp halvtimme sedan kläcktes Dogge och Donnas första ägg. Douglas är Winchester identiska (Winnie överst Dogge nederst) lillebror och Donna K är Avrils mycket snygga och betydligt vänligare syster.
Winchester tror givetvis att titeln Farbror kommer inge honom mer respekt samt regelbundna presenter en gång i månaden, detta gör att han fluffar om möjligt mer än vanligt. Moster Avril nöjde sig med att glatt kröka Hugos stjärtfjäder lite extra.
.
Om ni vill följa häckningen och framtida kläckningar (klart ni vill!) så finns tråden här.

Borta


Vart tog all snö vägen undrar Hugo. Han som inte ens hann lära sig skida.

onsdag 26 november 2008

Hugg


Avril låtsas att hon är en farlig haj. Men som ni ser duckar Nella bara nonchalant, som alltid. Avrils fjädrar fattar nästan eld när hon tänker på hur orättvist det är att Petronella inte trillar av pinnen av skräck bara av att Avril tittar på henne. Det är nämligen den standard Avril är van vid.

tisdag 25 november 2008

Vänligtvänligt

Såhär snäll är Avril när andan faller på. Tex när Winchester också vill vara med och bada i blåbärsriset.

måndag 24 november 2008

Snöyra


Det har snöat hela dagen idag, fåglarna tittar beundrande på det halvmeter-tjocka snötäcket. Winchester piper vildsint att han vill komma ut NUU och leka i snön för han är faktiskt från Australien! Jag tror jag ska ta och repetera det här med världsdelarnas klimat med honom någon dag.
När de lyckligt tryckt näbben mot rutan en halv dag så de var alldeles plattnästa lekte de fika istället. Jag hörde Winchester muttra något om att "om deras mormor hade varit där hade de fått leka i snön för deet får minsann alla hennes fåglar och hans lillebror Dogge får alltid göra så vaarför får inte haan det nu sitter han här i en kopp och leker varm-chokladbjudning-efter-pulkaåkande och Petronella försöker taaa hans kopp fåår hon det varför får hönorna ha ett helt eget hus de har en eegen voljär fast de knappt kan flyga är inte deet onödigt varför har inte vi en voljär kan du öppna fönstret så vi får komma ut jag ville åka PULKAAA hönsen ser säkert inte ens ovanför snön och ändå får de ha ett eget hus är inte det orättvist om något och han fick inte ens ha riktig varm choklad i sin kopp och inga egna vantar blablaa"

söndag 23 november 2008

Hemma


Nu är jag hemma efter inte alls länge. Fåglarna har fått så mycket mat att en hel skokartong med frön var slut. Förvånansvärt nog såg jag att Hugo gått ner i vikt, förklaringen till detta fick jag när Avril stampade upp på vågen och hon vägde 53 gram. Snällt av henne att äta upp all mat.

lördag 22 november 2008

Barnvakt


Idag åker jag till stugan och kommer inte hem förrän i morgon. Man kunde önska att fåglarna skulle sitt fastnaglade i mitt ansikte och be mig stanna. Istället räknar de sekunderna tills jag åker för de vet att de alltid får 4 gånger så mycket mat som vanligt när de blir barnvaktade.

fredag 21 november 2008

Dagen Dator


Idag har vi (mest jag) fått vår (mest min) nya dator! En underbar skapelse. Fåglarna tror att det är deras bloggdator men jag tror att det var så att jag köpte den själv till mig.
Nu är det -3 grader ute, och Avril vill ha skridskor i julklapp. Jag nickar och håller med som vanligt.
Såhääär glad blev Winchester när han såg alla blänkande tangenter.

torsdag 20 november 2008

Klurisproffs


Avril har sån koll på hur man använder klurisar. Medan Hugo måste ha hjälp för att kunna använda sin så kan hon hänga upp som ner i fyra samtidigt och hälla ut ett jämnt flöde frön ur dem. Hon tar det godaste och häller resten åt den väntande trion på golvet som står med öppna näbbar och väntar på att det ska börja regna manna från himlen.
Vid sådana tillfällen brukar Avril känna sig som gud säger hon. Fast det är ungefär den status hon tror sig ha.
Den uppmärksamme ser också att Winchester leker halvsidesförlamad med tårna spretande.

onsdag 19 november 2008

Tjurrusning


Ibland (ganska ofta) gör de helt oförklarliga saker.
Nyss kom Hugo och Avril töltande över tangentbordet, uppenbarligen på väg mot något viktigt.
Avril stannar till för att slita loss en grej från tangentbordet - Hugo snubblar vidare mot muffinsen.
Avril susar vidare för att hinna ikapp Hugo och trasslar i förbifarten in sig i en sladd, det berör inte henne utan hon når muffinsen i samma sekund som Hugo för fjärde gången jämfotahoppar på det fluffiga bakverket. Avril tvärbromsar, sliter upp ett blåbär ur muffinset, greppar tag om ett par pulsvärmare och försöker sedan flyga iväg.
Efter ett par cm ger hon upp, släpper värmaren och försvinner i fjärran med Hugo i släptåg.

tisdag 18 november 2008

Duva


Jag försökte få Avril att ställa upp på lite arrangerade bilder. Hom skulle flyga iväg från min hand med en olivkvist i näbben tyckte jag.
Fast hon ville inte ha någon olivkvist, och citronmelissen åt hon upp redan när vi repeterade hur händelseförloppet skulle gå till.
Så därför fick vi använda frön istället. Men då ville hon inte alls flyg iväg från handen. Hon satt såå bra där och händer är ju jättemysiga tycker hon när hon tänker efter. Och dessutom bitvänliga.
Så det blev inte en enda tuff flygbild men däremot en hel hög bilder på en filosofierande Avril och min allt blodfattigare hand.

måndag 17 november 2008

Hm?


Hm någon har bytt ut min urtjusiga knallila egentligen-perfekt-avelsmaterial-men-numera-Åländsk-gosfågel till en arg liten gubbe med puckelrygg.
Hur gick det till?

söndag 16 november 2008

Flygpuppa


Jag förstår inte hur det kan komma sig att Winchester, som är snygg och ståtlig i verkligheten, ser ut som en hoppande puppa på flygbilder.
Medan Hugo, som är en liten blå korv ser ut som en örn på nästan alla flygbilder.
Hugo känner sig i alla fall ytterst nöjd med denna företeelse (att han ser ut som en blå korv på riktigt nämner vi såklart inte).
Och Winchester tror givetvis att allt är en enda stor komplimang, så han fluffar nästan av pinnen som vanligt.
Och idaag har det snöat, fåglarna ville bygga snögubbar och Hugo önskade sig stickade yllesockor i vinterpresent.

lördag 15 november 2008

Simultanförmåga


Hon kan den fågeln. Att äta och flyga samtidigt är ingen konst alls tycker Avril

fredag 14 november 2008

Ögongodis


Är inte Winchester en fröjd för ögat? Han har precis den där snygga hållningen, det vackra uttrycket i ansiktet, de släta fjädrarna med det rätta blänket samt vingarna i en fin position.
Jag tror jag måste skicka in honom till en skönhetstävling. Allt annat vore ett hån mot skönhetsindustrin.

torsdag 13 november 2008

Genomtänkt


Ibland anstränger de sig verkligen. Här har Hugo uppenbarligen tänkt till alldeles extra mycket. Både frisyren och behovet av att bli metallförgiftad är som det är när det är som bäst.

onsdag 12 november 2008

Paket!

Idag har vi fått paket! Och det är något det skojigaste vi vet såklart. Vi har som jag tidigare nämnt inte riktigt uppnått den bloggnivån då vi börjar få gratis grejer hemskickade men om vi betalar kan vi också få roliga saker!


Jag försöker övertala Hugo att vara med och öppna paketet.


Det ville han inte, men jag var ju inte sen att slita upp det. Kolla så mycket roligheter!



Ursnygg akrylring som ska sparas och ges senare


Hugo har alltid önskat sig något tufft. Som barn växte han upp med en rosa pingla som enda sällskap. Inte undra på att han är bög.
(den sparas också till senare)



Winchester ville såklart ha något grönt!


Och fler klurisar är ju en nödvändighet. En rosa för vi har såå lite rosa leksaker. Endast 90% är rosa skulle jag tro. Avril är mycket nöjd.



För att väga upp önskade Winnie sig en grön kluris. Så nu har alla en varsin. En blå, en lila, en rosa och en grön. Lämpligt och inte alls överambitiöst!
Winnie tror att Mango kommer bli jätteavundsjuk.


Några skojiga S-ringar hade också smitit med som en kul överraskning.



En blågrön gunga. För att göra både grönfinken och blåmesen glada. Såklart är det das bitches som kommer ta makten över den men det ser ju fint ut i skrift att alla får matchande leksaker. Även om inte alla får leka med dem.
(sparas till senare)



Lite mer rosa, med pärlor som lyser i mörket!
(sparas till senare)





OOOCH så hade Knytt skickat med julklappar åt mig. Eftersom det faktiskt nästan är jul fick man öppna idag tänkte vi.
Hon har hittat några böcker från USA som verkar superbra.
Jag har bara hunnit skumma igenom dem än så länge men om ni inte ser mig i sajberspejs de närmaste dagarna är det möjligt att jag låtit isolera mig för att få läsa ifred.
En bok om naturmedicin för gojor. Mest förebyggande såklart. Det är det vi föredrar.




Och så en undulatbok med bilder som man bara kan dö lite för. Så himla fina! Och texten är vettig, jag har nog aldrig läst en riktigt bra undulatbok utan massor med felaktig fakta.
Men den här boken är något extra, den kommer förhoppningsvis lära massor.
My presssssssioussssssss




Ja jo så det är möjligt att jag kommer fånle i flera dagar nu. Detta är orsaken.
Vill ni förresten beställa leksaker ska ni såklart titta in här och köpa lite egna (man kan specialbeställa så det gör inget att det står såld överallt)
Vill ni istället ägna er åt att läsa bokrecensioner kan ni alltid titta här.

tisdag 11 november 2008

Pussnissar


"Löv is in de luft" som någon lätt efterbliven skulle ha sagt.

måndag 10 november 2008

Visslare


Petronella kan vissla. Men endast när man minst väntar det och aldrig när man ska visa för någon hur duktig hon är alternativt filma. Då framstår hon som näbbförlamad och tittar bara stumt på mig.
Jag försökte lite halvhjärtat muta henne med meliss som hon endast skulle få om hon visslade.
Det slutade givetvis med att hon och alla de andra klängde runt i håret som någon slags lejonapor och brölade "BLAAAAD vi vill ha blaaad" (utom Hugo som ville ha hirs).
Nu ger jag dem bara direkt istället för att försöka urtvinga dem några spännande trick i väntan på citronmelissen.
F.ö kunde man lätt tro att Winchester vridit näbben ur led och jag bara inte fattat det.

söndag 9 november 2008

Stirrig


Jag blir helt stirrig, idag vägde Hugo mindre än vanligt, och har han inte varit konstig den senaste tiden, har han inte dessutom ruggat ovanligt länge?
Ja, ingen tvekan. Han är nog döende igen.
Varför finns det ingen veterinär här som jag kan åka till och bröla ut min ångest hos?? Varför kan jag mer om gojor än veterinärerna på den här ön. Det är inte kul. Inte ett dugg kul.
Fast det finns förstås psykologer, det kanske vore något för mig!

Hugo bara tittar nedlåtande på mig. Eller är det en halvsidig ansiktsförlamning som får honom att se ut sådär? Hur ska det här gå, ojojoj.

lördag 8 november 2008

Tjyyv


Avril är fortfarande ett stort fan av att stjäla den här grejen till datorn. Det har hänt att hon flugit iväg med den och gömt dem i ett fönster så jag inte hittat den på flera dagar. Bah säger jag bara.

fredag 7 november 2008

Rugge


Nu har även Petronella inspirerats av de andras fjäderfällande och ser ut som en igelkott

torsdag 6 november 2008

Trilletrall


På tal om klump är Winchester inte direkt ensam.

onsdag 5 november 2008

Obama


Såhäär glad blev Winchester i morse när det visade sig att Obama vunnit.
Nej såklart han inte blev, han är inte så insatt i politik. Men i sin morgontrötthet tyckte han att Obama lät lite som OBegränsAde Mängder mAt. Och det kan ju göra vem som helst glad.

tisdag 4 november 2008

Hämnd


Även en liten hämnd är en hämnd tänker Winchester och låtsas bita Avril i ryggen när hon tittar bort.
I verkligheten skulle han aldrig våga göra något så upproriskt. Trots att hon böjer hans stjärtfjädrar så fort hon får en chans.

måndag 3 november 2008

Sortimentbrister

Jag har börjat inse att det finns uppenbara brister i caféernas sortiment. Varför har jag aldrig haft möjlighet att beställa en Kopp Hugo tidigare?


Såg ni förresten vilket fint inlägg vi fick igår på en av våra favoritfotobloggar? Hugo blev så till sig att Avril bet av hans stjärtfjäder nu igen. Den som nyss hade växt ut!

söndag 2 november 2008

Koffeinist


Ni ska veta att hon kan sluta när hon vill!

lördag 1 november 2008

November


November inleds med en klump. KlumpWinnie.