tisdag 7 september 2010

Popcorn

Fodersök och trickträning är två bra saker man kan sysselsätta sina papegojor med. Vilket jag också gör. De flesta (normala) fåglar tycker det är jättekul att klura lite OCH få godis för besväret. Isabella är dock en så dålig förlorare att det är en pärs att roa henne.

Först skulle jag fortsätta att öva på att vinka, ett trick hon är mycket bra på egentligen. Det var bara det att idag hade jag ett popcorn som belöning, något hon tycker är så gott att hon nästan kissar ner sig av förtjusning när hon ser dem. Tanken på popcornet gjorde att hon absolut inte kunde lyssna på vad jag sa åt henne och därför började hon istället tugga på mina händer så jag skulle ge henne godiset. Föga populärt ska jag säga. En gång lyckades hon slita det ur handen på mig, ta tag i det med en fot och sen vända tvärt om för att springa iväg. Då jag tog tillbaka popcornet från henne skrek hon rakt ut av frustration.

"Det här blir ju ingenting" konstaterade jag då och byggde istället en simpel liten fodergömma åt henne av en toapappersrulle, i den satte jag ett par popcorn och sen gick jag iväg för att avnjuta lite lugn och ro medan hon lekte. Tyvärr blev Isabella så arg på rullen som höll hennes godis som gisslan, att hon skrikande anföll den istället för att bara dra fram kornen.

I vanliga fall är hon är väldigt smart och trevlig och rar och söt fågel, som både kan vinka, snurra runt, klia sig och använda fodergömmor. Men tydligen var det här med popcorn lite för gott för att hennes hjärna skulle gå att använda.

2 kommentarer:

  1. Så där kan jag bli när jag ser choklad. Glömmer alla trick jag lärt mig och kastar mig över chokladkakan!

    SvaraRadera
  2. Jag tror jag är kär i Isabella!

    SvaraRadera