tisdag 27 mars 2012

Så hur står det till Winchester?

När jag frågade om ni hade några förslag på vad ni vill läsa om föreslog Illika bland annat en summering om hur varje fågel mår. Det var en bra idé tycker jag, så här kommer den som alltid vill vara först ut:
Winchester. 


Om man frågar honom själv så är han en kvinnotjusare av rang och voljärens kanske grannaste och grönaste fågel. Flyger snabbast, äter den godaste maten och till och med vildfåglarna är imponerade av hans muskler.

Men om vi håller oss lite mer till fakta så kan vi konstatera att han är i strålande form. Han har tjatat om voljärliv sedan han kläcktes för 5 år sedan, och han är den enda fågel jag haft som blivit deprimerad efter att ha kommit hem från en tvåveckors semester hos Knytt (det här hände för en massa år sedan). Han ville ju inte alls vara inomhus sa han och började skriva avskedsbrev och knyta små snaror.

Det här tillståndet gick turligt nog över på en vecka med hjälp av några nya träd och en drös leksaker. Men det säger ändå en del om hans syn på voljärliv. De har ju en egen voljär på vår stuga som de brukar bo i på somrarna, men nu har de även fått testa på att övervintra i fågelhus + utevoljär, och det gick finfint.

Hur som helst, det är en mycket nöjd fågel vi har här. Han (och Isabella) är alltid först på maten av alla ~50, och han smiter gärna ut ur voljären för att sjunga en liten sång i ens öra innan han förklarar att han har väldigt bråttom och inte hinner umgås mer.

2 kommentarer:

  1. Inga bebisplaner för honom alltså, han vill hellre vara friskluftare på heltid?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inga bebisar på ett tag i alla fall, det råder ett visst överskott på avelsdugliga hanar här så uttagningstesterna är hårda och precisa ;)

      Radera