lördag 31 maj 2008

Destruktiv


Mina lärare brukar säga att jag är för destruktiv och borde jobba på min attityd. Jag skulle säga att Avril har ungefär samma problem. Fast värre. Här leker hon datorreparatör och sliter loss viktiga delar från tangentbordet. Sen springer hon iväg med dem.

fredag 30 maj 2008

Anade oråd....


Jag hittade en så rolig arkivbild från förra sommaren då Hugo, Winchester och jag var och hälsade på Angelica och hennes fåglar.
Här sitter Hugo och blänger på - på den tiden den icke existerande - Avrils föräldrar Peggy och Putte. Han hade förmodligen på känn att det skulle sluta illa. ;)
Det var denna Peggy som grävde sig in i en vägg för att bygga bo och höll sig gömd en hel dag utan att någon kunde hitta henne. Det märks såå tydligt att hon och Avril är släkt.
Peggy dog tyvärr av värpnöd för ett par månader sen. :(

torsdag 29 maj 2008

Glada kräk


Monstren är så glada nu när de fått ett nytt träd, de fluffar, förstör, flyger och piper vilt att det var på tiden att det hände nåt roligt på det här stället för de "har ju så tråkigt kan du inte borra ett hål i väggen så vi får komma ut och flyga för vi är djungelfåglar släpp uuuuut oss vi vill flyga ska hönsen få vara utomhus varför ska de det vi vill också vara ute inte inne här i ett tråkigt rum och dåligt med mat får vi också vi svälter nog ihjäl snart varför får inte viii maten i skålar som alla andra fåglar varför måste vi hitta den sjääälv blablablablabla"

I förrgår vägde Avril 48 gram, + 6 gram sennärdetnuvaralltså. GRRR.

onsdag 28 maj 2008

Fnissenissar


Idag har jag ägnat en evighet åt att skrapa gammal målfärg av hönshuset. När jag vaggade in för att vila upp min utslita kropp möts jag av 3 sekunders kompakt tystnad innan vildsinta
piiiiiiiiiiiiiihihihihihihihiiiiip hörs från alla håll. Winchester fluffade tom loss tre fjädrar, så rolig hade han.
"med blått mjäääääl pihihihihiiihihippiiipmihihihihipiiip blå i hela ansiktet hon är blåå hon fjällar blåååpiip blåblåblaaablablapippipblaaaablabla"


tisdag 27 maj 2008

Nytt träd

När vi ändå högg ner en jättestor hassel för att få plats med hönshuset så passade jag på att sno åt mig 3 stora delar av det (hasseln alltså). Sen byggde jag ett nytt träd åt fåglarna, de blev jättenöjda. (tror jag - det är bara Winchester som erkänner när jag gör något bra, och han pep jätteglatt). Jag blev också nöjd faktiskt, det är större än det gamla, hittills har jag inte satt fast några extrakvistar, det är bara själva stommen (vad blir stomme i bestämd form plural? stommarna? stämmerna?). Jag har inte heller hängt upp några leksaker än, det tänkte jag vänta med tills i morgon eller nåt. Det är nyttigt att leka med bara naturgrejer ibland tänkte jag.

måndag 26 maj 2008

Svim


Är det inte lite så att man spontandör när man ser såhär gulliga fåglar????

söndag 25 maj 2008

Blandade känslor


Avril har slutat tugga på mitt tak (jaaaa) för att istället förstöra datorn (neeej).

lördag 24 maj 2008

Fegis


Winnie är en väldigt lättskrämd fågel, han tror på allt Avril lurar i honom om skator och örnar.

fredag 23 maj 2008

torsdag 22 maj 2008

Hönsplaner


Vi ska förhoppningsvis skaffa en lagom liten hönsflock och idag har vi börjat förbereda för hönshuset.
Fåglarna är väldigt till sig vid blotta tanken på hönor, de har ägnat dagen åt att titta på hönsbilder och vilt pipa om att de vill ha "en eeegen höna", sen fluffar de förtjust vid tanken på alla skojiga trick de ska lära sina tilltänkta hönor. Winchester har dessutom övat på att gala hela dagen. Hugo säger imponerat att det nästan låter som en skadskjuten, förkyld skabbtupp och Avril har skrattat av pinnen fyra gånger under loppet av en timme när hon tänker på hur roliga höns måste se ut när de går.
Mellan sina ivriga hönshärmingar fortsätter de tjata om att de vill ha en eeegen höna och vilken färg den ska ha blablaaaa.

onsdag 21 maj 2008

Ängel


Se så änglalik hon är. Bortsett från att hon ruggar och har badat i grönsaker.
Förutom utseendet är hon inte så mycket av en ängel om Hugo och Winchester får säga vad de tycker. Och de får de sällan, i alla fall inte utan att få smisk av ängeln i fråga.

tisdag 20 maj 2008

måndag 19 maj 2008

Matbrist

Nu är fåglarnas frön slut, och det är värre än det låter eftersom jag köper Knytts specialblandning från Göteborg. Och jag åker dit max 2 ggr per år (alldeles för sällan). Den maten går inte att få tag på här, det finns bara helt fel blandningar här. Och när jag hittade en som var nästan rätt var den fullproppad med pellets. SÅÅ irriterande.
I morgon måste jag i alla fall köpa ny mat, så det blir väl den dåliga blandningen, eller så måste jag försöka hitta lite olika frösorter och blanda en egen.
Puh så svårt det här är. Tur att kräken gillar färska gräsfrön bättre än köpta, idag har de glatt vräkt i sig sånt istället.

söndag 18 maj 2008

TJOHO


Avril väger numera 42 gram!
Det är 14 gram mindre än när hon började banta i januari.
Tjohotjohotjoho

lördag 17 maj 2008

Gråsparvarnas ordspråk


När Avril hörde om Winnies ordspråk skaffade hon snabbt ett eget.

"När Avril rör sig står Winchester stilla."
Gammalt gråsparvsordspråk
Winchester fluffade upprört och tuggade lite på tapeten i ren protest när han fick höra det. När jag frågade Hugo om blåmesarna också ville ha ett ordspråk sade han grötigt med munnen full av frön "När Hugo vill ha hirs då ska Hugo få hirs" Men det var så dåligt så det blev tyvärr cencurerat.

Grönfinkarnas ordspråk


När Winchester rör står blixten stilla
Gammalt grönfinksordspråk

Fyllekaja


Hugo begick misstaget att sätta sig på min axel när jag är nyfriserad. Som vanligt har man dränkts i polermedel, glansmedel, luktagott och liknande produkter som tydligen är bra för håret.
Vad Hugo inte räknade med var alla de lulliga ångorna som stiger från mig för tillfället. Så efter en par minuters axelsittande (livligt diskuterande med Winchester - som för övrigt sitter på tangentbordet med näbben tryckt mot skärmen för att inte råka missa något spännande - hurvida forumfolk är för aggressiva eller ej) tappade en, vid det laget gaspåverkat lullig, tråden så totalt att han vildsint och med dimmig blick börjar skrika något om världspolitiken istället.
Ibland tror jag att någon av oss borde gå i terapi.

torsdag 15 maj 2008

Maskingräsklippare...


...är överskattat tycker vi. Fåglarna skulle hellre äta upp allt själv. Nu när de får färska grässtrån med frön dagligen äter de knappt något av sin vanliga mat.
(vilket är tur eftersom den snart är slut och jag specialbeställer mat från Göteborg, inte världens lättaste att få tag i)

onsdag 14 maj 2008

Filosof

Det gäller att se saker ur nya perspektiv

tisdag 13 maj 2008

Osynlig


Winchester säger att han är en jättehemlig smygare. Han säger att han är helt osynlig och iiingen kan se honom och hans superkrafter. Dock avslöjar hans lyckliga fluffande var han håller till.

måndag 12 maj 2008

Tjockisen



Igår vägde jag Avril, man ska ju väga dem då och då för att upptäcka eventuella sjukdomar och liknande. (Dessutom vill vissa nyfikna människor (inga namn nämnda) veta om det skett några viktras.)
Och döm min förvåning när vågen visade på 44 gram! Min tjockis är nästan inte tjock längre. Det var inte utan att jag gav henne en bit hirs för att hon varit så duktigt. En liten röst i mitt bakhuvud säger mig att det är fel sätt, men den kan ha fel.
Sist vägde hon 54, så jag är mer än lovligt nöjd :D

söndag 11 maj 2008

Badanka


Igår fick fåglarna lite morotsblast i ett fat med vatten. Kräken blev eld och lågor och dök med huvudet före ner i fatet.
Avril är jättebra på att bada. Precis som sin pappa Putte.

lördag 10 maj 2008

Blåbärsris


Blåbärsris är så gott att de är nästan helt tysta när de äter.

torsdag 8 maj 2008

Pussvänlig


Hugo är så söt när han är upprörd. Detta är givetvis inget jag berättar för honom. Jag låtsas att jag tycker han är jätteläskig. Winnie tycker att han är jätteläskig. Avril hoppar som vanligt på honom så han trillar ner från pinnen om han blir för jobbig.

tisdag 6 maj 2008

Poser


Winnie är en sån poser. När jag tar fram kameran brukar Hugo vifta med korvtårna och försöka landa på mitt huvud medan Avril fluffar upp sig så hon ska se extra fet ut, sen gör hon fula miner åt mig.
Lille ängelWinnie däremot sträcker tjusigt på sig och ser oerhöört söt ut så fort jag trycker upp kameralinsen i ansiktet på honom.


I morgon ska jag på klassresa och det finns en viss risk för att jag inte hinner uppdatera.

måndag 5 maj 2008

Maskrosmumsare


Fåglarna är jätteglada nu när de får färska mumsigheter utifrån varje dag. Maskrosblad är gott!

söndag 4 maj 2008

Pussgurkor

Topplista


Som vanligt glor jag på bloggkolls topplistor lite för ofta, och till min stora glädje upptäckte jag att fåglarna fått 3 nya prenumeranter sen sist. Nu har de 8 prenumeranter och ligger således sjua i husdjurstoppen. :D Tjoho!

lördag 3 maj 2008

Gullefjun


Ni vet sången om en liten fågelbebis av ickeokänd art? Den som skulle ut på promenad? Den sången brukar jag sjunga för Winnie ibland, han brukar bli upprörd och fluffa våldsamt. Men innerst inne tror jag han gillar den. Det är dock inget han låter mig prata om.

fredag 2 maj 2008

Fetknopp


Och så undrar jag varför Avril är så... korpulent. Men kolla in hennes gröna näbb! Hon är snart fit for fight igen efter allt färskfoderätande.

torsdag 1 maj 2008

Vårfin


Fåglarna gör sig vårfina