onsdag 4 april 2012

Sockerbitsbebisar

Fjådor sitter som sagt i häckbur, han har aldrig bott i en bur förut (inte sen han själv var bebis i alla fall) och tycker det är vansinnigt tråkigt att inte få flyga hur mycket han vill. Han brukar hoppa in i holken en gång i kvarten, kanske för att hjälpa mamma Nelly med matningen, kanske för att höra om ungarna inte kan komma ut och leka snart.

Övrig tid flyger han fram och tillbaka fram och tillbaka fram och tillbaka i buren. Sen hoppar han mellan alla pinnar, dyker ner i matskålen, tjoar i holken, springer runt på golvet, klättrar på gallret och hänger upp och ner i taket. Jag har vänligt föreslagit att han kanske skulle lägga lite mer energi på att mata sina barn och lite mindre energi på att försöka ta sig ut ur buren. Men han hävdar bestämt att han hinner med båda. Jag undrar det jag...

Hans och Nellys bebisar har i alla fall blivit vansinnigt gulliga nu! Deras biologiska barn är de två äldsta som pussas. Övriga är små rosa adoptivkläckisar.

4 kommentarer:

 1. Vah... menar Fjodor att han har simultanförmåga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det verkar mer som att han göra många saker i snabb följd än att han gör flera saker på en gång. ;) Så troligtvis inte alltför mycket simultanförmåga

   Radera
 2. Alltså, de är så söta så man svimmar! Vilka små Fjåddskipluttisar! Å de där andra småttingarna... det är så sött när ögonen tittar fram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaaaa jag smäller också av lite nu och då!

   Radera