söndag 28 februari 2010

Buken

Jag tror... att jag måste skicka Rosie på bootcamp, vad är det för späcklager hon skaffat sig??

5 kommentarer:

 1. Pia tipsar om http://www.militaryfitness.se/

  SvaraRadera
 2. Hon har nog drabbats av det s.k. sambo-fläsket! Det är ju ett *host* välkänt fenomen... ;-)

  SvaraRadera
 3. Hejsan, jag har ett litet problem som jag hoppas du kanske har nå tips till ?

  Har två undulater som är drygt 4 år, en hane och en hona. Hon har blivit en riktig bitch/mobbare som inte låter hanen äta, varje gång han sätter sig vid en matskål så hoppar hon dit och skrämmer bort honom, varje gång. Hon har blivit fet och han mager..

  Hon har alltid haft lite såna tendenser, lite egen om allt ätbart, men senaste 2 månaderna har det blivit sjukt mycket. Beteendet är ju inte normalt eller hälsosamt alls för de båda.

  Alla i familjen brukar försöka säga åt henne men det är typ bara mig hon har respekt för så hon bryr sig inte riktigt när de gör det, utan försöker bara visa att hon minsann inte tänker lyssna på de.

  För en månad sen flyttade jag över henne till en egen bur för en vecka, något som hon avskydde enormt, därefter flyttade jag tillbaka hon, hedde jag in extra matskål och fler fröstänger etc, hanen som innan var galet underlägsen började visa mod och säga ifrån när hon började om.

  Alltså funkade det ett tag men nu är vi tillbaka på samma ruta igen och jag flyttade över henne till egen bur igen nyss =O

  Brukar läsa din blogg och titta på de fina fåglarna, du har ju mycket fåglar så tänkte höra om du har någon erfarenhet av detta/tips?

  kram!

  SvaraRadera
 4. sv: vad glad jag blir för svar ! =) =)

  Buren är väl inte väldans stor, runt 70 på längden, de får vara ute och flyga i huset större delen av tiden. Dock är hon rätt lat av sig till skillnad från honom så hon är väl inte precis så aktiv av sig =O

  Funderar på att fixa större bur, svårt att miljöberika i "medelsmå" burar, fast de är inte så lätt att få tag på, i affär kostar de ju nästan multum och på blocket finns bara ännu mindre än de har, får hålla utkik.

  Satt och funderade på det där med hormoner, kanske att det har med våren att göra..

  SvaraRadera
 5. De brukar inte bry sig om när jag hänger upp saker tråkigt nog, det enda de brukar vilja att man gör är att 'låtsasjaga' de och snurra lite på takfläkten medans de sitter där, fast saker som hängs upp det kan de ju iof titta och fundera på.

  Lekplats på taket och fat utanför buren ska jag absolut prova, och toarulletipset ska jag prova knyta fast på takfläkten de brukar sitta på, då kan de ju inte undvika leksaken :)


  Skönt att ha någon att fråga om kloka tips ! =)

  SvaraRadera