söndag 3 juni 2012

Nya intressen på senare tid

Jag har ju fått någon tvångstanke som säger mig att Petronella är infertil, att jag aldrig kommer få några PW-bebisar eftersom hon passerat bäst-före-datum och så vidare. Mycket konstig tanke eftersom hon är i perfekt form och har häckat förut med gott resultat. Men sånt inbillar jag mig i alla fall.

Därför har jag utvecklat en del sjuka intressen på senaste tiden.

Jag vill se en perfekt parning så jag ska vara säker på att äggen i alla fall fått en chans att befruktas. Därför står jag i fågelhuset och låtsas vara en fröbunke så att fåglarna inte ska störas av mitt sjuka stirrande.

Igår glodde jag länge och väl på dem och fick tillslut se något som var skrämmande likt det här. Petronella satt i godan ro på en stege när Winchester tyckte det var dags för lite skoj, varpå han glatt hoppar upp på hennes rygg så att hon råkar tryckas ner mellan pinnarna i stegen, tillslut hängde hela hon nedanför stegen medan Winchester glatt gnuggade sig mot en vinge. Och sånt kan ju göra en ägg-paranoid matte lite... orolig. Efter det var Petronella så sur att hon inte ville släppa till mer Vid det laget var jag säker på följande:
  1. Jag kommer aldrig bli fågelmormor åt de här äggen, de kommer eka tomt för alltid
  2. Winchester kommer ta skada av att bli nekad så envist, han kommer snart börja med DET HÄR igen
Mycket uppgiven och bitter lämnade jag fåglarna åt sitt öde och slutade sticka små baby-mössor i grönt.

MEN IDAG! Idag såg jag den peerfekta parningen. Jag må vara ett creep, men jag är ett nöjt sådant. Ganska exakt såhär såg det ut, förutom att de satt i sin häckbur då:

*gnuggar händerna så våldsamt att huden nöts bort*

fredag 1 juni 2012

Till er som gillar undulatungar


För tillfället har VildaParadis två kullar på gång, och på forumet finns deras trådar där vi uppdaterar med nya bilder flera gånger i veckan.

Happiness och Solstråle Bild 1 och 2
Fjådor (!!) och Nelly (Den nakna klumpen på sista bilden)

Dagens matinspiration


När inspirationen (och grönsakerna i kylen!) tryter brukar jag göra klassikern ovan. Den kräver minimalt med ansträngning och bara en gnutta förberedelser. Ett stort plus är att jag slipper stå och hacka grönsaker (eller riva morot, får kramp av att riva morot)

Receptet lyder som följer:
  • blötlagda frön
  • finhackad spenat (köper fryst och tar fram dagen innan, då slipper jag hacka själv)
  • kokt ris, det ska inte ges för ofta. En gång i veckan max. Ta det som blir över från människomiddagen för att spara ytterligare tid.
  • Calcivet, alltså flytande kalk (finns att köpa HÄR)
  • Daily essentials 3, ett utmärkt vitamintillskott (även det går att köpa HÄR)
Och varför är det här så bra grejer då? 
Groddade frön - lågt fettinnehåll men mycket vitaminer och mineraler
Spenat - en grönsak med högt näringsvärde! Innehåller B-vitamin (bra för blod, fjädrar och immunförsvar), innehåller även järn, zink och calcium.
Kokt ris - bör som sagt ges sällan, men det innehåller stärkelse som gör att de får väldigt fin fjäderdräkt. På vintern ger vi mer kokt ris (och då gärna varmt) eftersom våra fåglar lever i ett ganska kallt fågelhus och flyger ute fast det är snö. De bygger därför mer muskler än innefåglar, mycket för att de flyger i vind och storm vilket är utmärkt träning.

Undrar ni något eller har tankar så fråga på, jag vet att jag varit dålig på att svara på kommentarer tidigare år men kör hårt så lovar jag att svara i kommentarsfältet.