söndag 24 oktober 2010

Önskelista


Fjådor kan förvisso bara räkna till 3, men han har ändå listat ut att det är julafton om blott 2 månader. Detta firar han genom att skriva önskelistor med oläslig handstil. Det enda jag tror att de kommer få i present i år är en potta, för jag börjar tycka det är tråkigt att torka golvet rent från fågelbajs hela tiden.

Ljuva minnen

Jag hittade just en nästan 2 år gammal bild och inser att mina fåglar inte alls blivit sjukare med åren, det är precis lika vansinnigt här som det alltid varit. På bilden ses Winchester, Hugo (må han och korvtårna vila i frid) samt Avril (med tanke på hennes humör tvivlar jag på att hon vilar i någon större frid), här strider de om godiset, som synes vågade de inte gå närmare Avril än på ett utfalls avstånd.

Aaah, ljuva tider *tänder pipan och sörplar i mig ännu en kopp the*

onsdag 20 oktober 2010

En mistel

Botanisk artkännedom har aldrig varit Fjådors starka sida, men han känner sig ganska övertygad om att nyponen ovan sitter fast på en mistelkvist, därför tänker han ta chansen att pussa Rosie. Om jag tolkar hennes blick rätt är hon dock skeptisk till det hela.

Fågelskrämma

Förut hade vi bananflugor i köket, det var väldigt irriterande och det krävdes en lång och hård kamp innan de gav med sig och försvann. I fredags hittade jag dem igen, i sovrummet. De små fruktslukarna hade insett att fåglarna minsann får grönsaker till frukost och middag, och nu ville de också ta del av godsakerna. Dessa planer bestämde jag mig för att sätta p för. Inte genom att bygga fällor med vinäger och honung, för jag tror att såna fällor kommer resultera i utrotade fåglar snarare än utrotade bananflugor - men genom att bara servera torra frön ett par dagar, vad jag inte tänkte på är att fåglarna hellre skulle dränka mig i vinäger än förlora sitt grönsaksförråd.

Slutligen blev det som jag sa och de senaste dagarna har de bara fått torra frön, jag har fått ta emot en väldigt massa anonyma hatbrev skrivna i fågelbajs den senaste tiden men fröna har ändå serverats utan tilltugg. (Att ta grönsakerna från dem är lite som att ta knark från en drogberoende)

Igår bestämde jag mig för att invasionen var över och fåglarna fick en god frukost med rönnbär och broccoli som de ville, vips kom hela familjen fluga tillbaka med haklapparna knutna och besticken nydiskade. Idag tror jag det får bli endast frön igen, jag ska bara se till att hålla mig undan från fåglarnas gruvliga hämnd.

(Ovan kan man se hur Lizette ser ut när hon försöker skrämma någon, det kan vara mig eller en bananfluga, hon är inte så kinkig med vem hon sätter skräck i)

Natt

Här om dagen frågade en av mina chefer om det inte är påfrestande att ha 6 galna papegojor flygandes i sitt sovrum, och jo jag får väl medge att det har sina sidor. Speciellt när man vaknar upp mitt i natten (helst efter en mardröm) och möts av den här blicken.

Men för det mesta är det trevligt!

tisdag 19 oktober 2010

Fototugg

Rosie vet att det är viktigt att undulater har mycket att sysselsätta sig med så att de inte blir uttråkade. Därför petar hon på allt som går att peta på. Detta inkluderar en himla massa saker som hon inte får röra. Tex alla foton jag hängt upp på väggarna. Kort efter att den här bilden togs fäste jag fotot ordentligt så att hon inte kan landa på det sådär, nästa gång jag kom hem hade hon tuggat sig en maskgång från höger kant och in mot mitten. Det ska jag försöka komma ihåg att visa bild på snart.

Hökigt

Den här bilden borde jag hänga upp på dörren i fåglarnas rum, så de blir påminda om att INTE försöka rymma utanför husets trygga väggar. Dock har jag en känsla av att de alla tror att de skulle kunna ge vilken hök som helst ett rejält kok stryk vid en eventuell konfrontation. Själv tror jag att de är nuggets på hökmenyn.

(bilden är stulen från internet)

Blåst

Den senaste veckan har det höststormat, Lizette som endast varit ute i sommarblåst (vilket hon gillar) är övertygad om att en redig storm inte är någon match för henne. Hon vill ut och härja hävdar hon och visslar gälla trudelutter för att ytterligare förstärka det hela, när jag säger åt henne att det inte kommer på tal så trycker hon bara in en rejäl mängd fjädrar i öronen och tjatar ännu mer.

torsdag 14 oktober 2010

Morgontrötta

En av få fördelar med att det blir mörkare för varje sekund som går, är att det gör fåglarna morgontrötta, och sånt gillar jag eftersom jag alltid är morgontrött. De mornar vi har kamp så brukar det alltid sluta med att jag förlorar mot 6 skrikande fåglar som hoppar i sängen och vill att jag ska vakna. Men nu! Nu är det mörkt och de är trötta.

I morse kombinerade Lizette sin sömnighet med att sitta på dörren och blinka som en nyfödd kalv. Redo att när som helst kasta sig över första bästa person som gick förbi med hennes frukost. Vilket brukar vara jag.

tisdag 12 oktober 2010

Fjäderbortfall

Fjådor ruggar, resterande 5 fåglar också för den delen. Och tro mig, det är inget ni vill se i närbild. Det är inte heller något fåglarna vill att ska visas upp på internet. Vilket givetvis ger mig en i det närmsta obetvingbar lust att visa nakenbilder på dem allihopa. Än så länge kan jag dock hålla mig, så här får vi istället avnjuta en icke-ruggbild på Fjådor.

måndag 11 oktober 2010

Frukta icke

Jag medger att jag, liksom nymferna, har en fallenhet för dramatik. Men jag tejpade ihop sladden(s alla hål) och än så länge tycks det funka. Men nu är det nog med uteblivna inlägg pga surande tycker Lizette och biter mig uppmanande i axeln, med henne som ansvarig utgivare är det inte nådigt. 

fredag 8 oktober 2010

Ond bråd död...

...är vad som står på agendan idag. Jag kommer hem och ser att någon asig fågel bitit sönder min datorsladd. Tyvärrrr resulterade det inte i en friterad kyckling utan endast i en mycket mycket mycket upprörd fågelägare (undertecknad). Nu sitter jag här, och hör domedagstrumpeterna ljuda. Mitt batteri räcker kanske 5 minuter till. Och var får man tag i en datorladdare den här tiden en fredag? INGENSTANS!!! Vi ses kanske igen en dag om/när jag lyckats få tag i en sladd. Kanske har jag även fåglarna kvar nästa gång vi hörs! Inget är omöjligt en dag som denna.

Natteravn


Ibland kan man vakna mitt i natten, ettdera av en obehaglig känsla eller av det faktum att fåglarna flyger omkring och krockar i väggarna. Det sistnämnda är värst. Men att slå upp ögonen och mötas av följande syn är lika creepy varje gång. Bilden är fotad från min kudde. Ibland vaknar man förvisso upp och allt man ser är ett enda stort nymfansikte som intresserat kontrollerar huruvida man fortfarande andas eller ej. Men då brukar det i alla fall vara morgon och inte typ vargtimme!


Natteravn betyder förresten nattkorp, den låten spelas flitigt på radion nu.

torsdag 7 oktober 2010

Skägg


Winchester tycks ha vissa problem med att odla sig ett respektabelt skägg. Tur för honom att han nog ändå inte hade betrotts med rollen som jultomte, så han kanske klarar sig utan hakfjädrar.

onsdag 6 oktober 2010

BUU

Nymfer har så mycket konstiga saker för sig, inte undra på att jag inte förstår mig på dem. Såhär gör de jämt, de bara hänger där, supernöjda med sig själv.

tisdag 5 oktober 2010

Ajdåå...


Älskar inte ni också när man, nöjd och stolt efter 4 timmars städande av rum som fåglarna befinner sig i, inser att man har använt upp den allra sista rullen toapapper för att torka bort fågelbajs från olika ytor?

Skärpa

Igår lyckades jag ta en skarp bild. Det i sig är kanske ingen större bedrift tänker ni då, och nej det har ni väl rätt i. Men att ta en skarp bild av Winchester är inte det lättaste, att sen göra det med 50mm objektivet är ännu lite mer avancerat. Det där objektivet har ett skärpedjup på drygt 2 cm, om fågelkräket då så mycket som rör sitt hyperaktiva huvud innebär det att jag kan få en fantastiskt skarp mage i bild, men endast en suddig fläck till huvud.

SÅ ICKE DENNA GÅNG!!!! jag tror jag ska blogga 2 inlägg med den här bilden idag bara därför.

Morgonljus

Jag medger att jag avslutade gårdagens inlägg lite väl dramatiskt, inget allvarligt hände med datorn. Lizette lämnade tangenterna för att riva ner ett par tavlor från väggarna istället. Uppdateringarna kommer inte utebli! Något som däremot kommer utebli är mitt deltagande i valfri inredningstidning... om jag inte kammar hem ett jumbopris då förstås.

måndag 4 oktober 2010

Ledig

Ibland behagar Isabella klia sig mot den här rosa leksaken istället för att kräva att jag ska klia henne, skönt att få räta ut och vila sina krumma leder då och då. "Vardagslyx" som de stora bloggerskorna skulle säga. Hur mycket lyx nu det innebär att ha fågelbajs på golvet... Det vita i bakgrunden är förresten inget strutsägg, det är bara Lizette som har ansiktet i armhålan.

Erkännande

Okej hörni, jag erkänner att jag inte hann uppdatera något under helgen. Men kolla, såhär såg fåglarna ut i fredags. Det var sist ni hörde av oss. Och idag ser de precis likadana ut! Jag lovar att ni inte missat något viktigt.

Fast nu håller Lizette på att slita bort tangenterna från datorn, om ni inte hör av oss igen på en vecka kan det bero på det...

fredag 1 oktober 2010

Namn

Eftersom mina föräldrar hade nöjet att döpa mig till ett av de namn som på 90-talet låg på tio-i-topp-listan-för-mest-använda-dopnamn fick jag nog lite namn-issues. Detta är troligtvis orsaken till att mina fåglar heter saker som Winchester af VildaParadis medan andras fåglar heter Putte och Snutte och annat som faktiskt går att både uttala och stava.

Winchester är ett kul namn för övrigt, man kan göra om det så att det passar alla situationer! Smutschester, ruggchester, fluffchester, bråkchester, skrikchester (vanligast), klottchester, dumchester osv osv osv. Samma sak går föga att applicera på de andra undulaterna. Förutom Petronella som kan bli Ruggonella och Bråkonella då... Men tex Fjådor och Rosie går inte alls bra, Smutsdor och Smutsie då eller?? Töntigt.Fast Rugdor är lite användbar, han det låter som något man skulle döpa en rysk viking till (förutsatt att ryssarna nu hade varit vikingar).