torsdag 30 september 2010

Kliaklia

Hade det här varit en modeblogg hade jag bett er notera hur fint Lizette matchar kindfläcken med ett nypon (som för övrigt är helt rätt för säsongen). Jag hade även påpekat att det går bra med det rödorangea eftersom hon i övrigt är klädd i sådana ljusa och diskreta toner.

Nu är inte det här någon modeblogg. Så istället säger jag: seeeee så söt hon är när hon kliar sig mot toarullen.

(Jobbigt att vara modeintresserad papegoja förresten, begreppet catwalk gör sig inte alls lika bra om man är fågel)

Hett


Det är ju som bekant höst nu och i och med detta blir det kallare ute, det har dessutom visat sig att detsamma gäller för inomhusmiljöerna. Jag har därför försökt peta lite på mitt vääldigt stingsliga element.

Winchester tycker jag tog i lite i överkant, han påstår att han svettas trots avsaknaden av svettkörtlar. Då måste man ju ha skruvat upp elementet lite för mycket ändå?

onsdag 29 september 2010

Nypon


Igår var jag ute och promenerade vid stranden, jag passade på att skövla lite natur när jag ändå var där. Men man måste ju passa på nu när nyponen är mogna!

Shopping

Jag var över till Stockholm en sväng för att shoppa här om dagen, när jag kom hem blev nymferna överförtjusta. "ÄNTLIGEN HAR DU KÖPT NYA PÅSAR!!!! Töm dem på tyg bara så blir det påsfest!!!" skrek de och bet hål i botten på allihopa.

måndag 27 september 2010

1/4

I ärlighetens namn måste jag väl erkänna att Petronella uppför sig precis lika värdigt och exemplariskt som sig bör. Hon är alldeles för sofistikerad för att ställa till med några uppenbara illdåd. Hon föredrar att jobba i det tysta, så att jag inte ska förstå hur manipulerad jag blir. Men deet funkar bra för mig, bättre för mina nerver.

Unga russin

Om någon missat det kan jag berätta att undulaterna, med Rosie i spetsen, för tillfället gör sitt bästa för att vinna ogillande-poäng. Nymferna däremot, de beter sig exemplariskt, leker snällt, uppför sig artigt, sover inte i sängen, bajsar inte på datorn och visslar glatt istället för att skrika. Det är nästan ännu obehagligare än bråkstinna undulater, just för att det är så onaturligt. Förvisso är jag övertygad om att enda anledningen till att de två beter sig så bra är att de tycker det är lägligt att låtsas vara hanterbara precis samtidigt som undulaterna är oregerliga. De försöker bara vinna över mig till sin sida på enklast möjliga vis, vilket de givetvis lyckas mycket bra med eftersom jag är så lättköpt. Just nu får de tex äta upp hemodlade vindruvor, vet ni hur goda sådana är??? Jag vill helst bara ha dem för mig själv.

Bakom böckerna

Honor som letar efter boplatser i bokhyllan; otrooligt störande. På stark andraplats kommer deras töntiga pojkvänner som sitter ovanför och hejar.

Hök

Winchester har kastat sig fram och tillbaka genom huset i en hastighet av dryga 120 km/h den här helgen. Varje gång jag har försökt fråga vad han håller på med har han högljutt vrålat att HAN ÄR EN HÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖK. Det här roade han sig med tills Isabella blev så trött på honom att hon skallade honom. Sen dess har han hållit sig förhållandevis lugn och fin.

fotomontage

När Rosie behöver en paus från att slita sönder viktiga papper jag behöver, brukar hon roa sig med att istället försöka få loss foton från väggarna. Åh det är så kul med kreativa fåglar

torsdag 23 september 2010

Tofsdjur

Lizette ville bara göra er uppmärksamma på att hon inte kan minnas att hon någonsin haft en dålig hårdag, till skillnad från Petronella alltså. Skönt med självgoda fåglar tycker jag.

Bad hairday

Petronella tycks ha fått kortslutning i plattången i morse, den där fjädern ska väl ändå inte stå rakt ut sådär?

onsdag 22 september 2010

Vänta nuu

Inte för att jag är rätt person att vara moraltant, men... jag hör just ett himla pippande, tittar upp och ser Petronella och Fjådor bete sig som kaniner, suckar högt och vänder tillbaka blicken till datorn innan jag inser vad som är fel. PETRONELLAOCHFJÅDOR?!?! Det är inte alls lämpligt. Otrohetsprojekt bör inte uppmuntras. När det hela var klart flög han dessutom iväg för att mata Rosie... de kanske bara är vänner med förmåner?

Just nu: nötter



Jag har just hittat roligaste tilltugget! Popcorn gör mig vansinnig för de blir galna och får hjärnblödning och adhd på samma gång, chips är ungefär lika illa, godis är svårätet, smörgåsarna vill de stå på, plommonpajen äter de upp för mig, frukterna klättrar de på osv osv osv.

Men nötter! Vilket underbart påfund! Jag får äta ur min nötskål ifred och det enda som händer är att fåglarna tar skalen och springer iväg med dem. Det är inte bara gott det innefattar även underhållning medan man äter! Fjådor har till och med lärt sig flyga omkring med skalen i näbben. Att jag inte prövat det här tidigare?

p.s jag förutsatte att ni gärna ville mötas av en bild på mina tänder, så jag uppfyllde den önskan innan ni hann be om det.

tisdag 21 september 2010

Rosies projekt


Jag börjar på allvar tro att de faktiskt VILL ha en bur att bo i som de (Rosie) betett sig de senaste dagarna. Titta bara på bilderna och begrunda niddåden. Jag får motvilligt erkänna att jag har mycket få regler:
1. Förstör inte datorn
2. Förstör inte kameran
3. LÅT MINA BÖCKER och papper VARA!!!!!!!!!!!!!!

Mina böcker är i sanning heliga ting. När de äter upp dem blir jag deprimerad och arg och vrång och vill bara för ett ögonblick stänga in den som åt upp dem i en liten liten låda som jag sedan postar till en institution för djurförsök,

Vilar lite

När Isabella ruggar blir hon ett rabiat monster som går efter en och hugger som ett tecken på att man ska klia henne, sen fräser hon när man faktiskt kliar henne för att det gör ont när man rör fjäderpennorna. Lizette däremot, hon bara lämnar efter sig moln av vita änglafjädrar och så sover hon nöjt och mycket i väntan på att återfå sin fulla prakt. Hejdlöst behändigt!

måndag 20 september 2010

Omväxling

Innan vi alla tar natt (fåglarna flyger runt och krockar i saker just nu) kan jag bara berätta att Nymferna förvånansvärt nog har skött sig exemplariskt de senaste dagarna, detta står i stor kontrast till Rosie och hennes dumma projekt. Hon har roat sig med att agera pappersstrimlare i diverse pärmar. Jag kan lova att det inte alls är populärt då hon inte frågade pappersägaren (mig) om lov innan hon började förstöra.

p.s Winchester bara undrar om någon undgått att se hur snygg han blivit nu när han ruggat klart. Fjådor vill också hälsa att det inte är något att se alls.

Snart kalas


Rosie fyllde 2 år här om dagen! För att vara exakt inträffade det förra onsdagen, den 15:e. Ingen har hunnit med att fira henne men om de vill ha kalas så tycker jag att hon och Isabella kan slå ihop det. De vill säkert bjuda in några högljudda ungkajor eller så, och ett sånt gäng vill jag helst bara ha in en gång, inte under två skilda tillställningar...

Nog nu

Det känns som att jag bloggat alltför uselt både juli, augusti och nu i september. Detta skall tas tag i genast! Problemet är bara att jag har ungefär 8 timmar fritid per dygn, dessa timmar försöker jag hinna med att mata fåglar och sova. Bah! Vill egentligen inte ursäkta mig eller skylla ifrån mig, tänkte bara förklara att jag föga tänkt lämna bloggen ouppdaterad. Det har bara råkat bli så.

Som synes ovan är Winchester inte så himla insatt, han tror att tidsbrist är en bra sak därför fluffar han så nöjt. Om man däremot tittar på Petronellas mördarblick så förstår man att hon är mer insatt. Och att hon inte tycker det är okej. Alls.

fredag 17 september 2010

Härmchester

Winchester och Fjådor är mycket avundsjuk på nymfernas talang för att gå runt/hänga/klättra med vingarna rakt ut från kroppen. Här försöker Winchester apa efter deras trick men givetvis faller han ner istället. Rosie smålog nöjt från sin gunga, Lizette skrattade däremot rakt ut.

Lilafärgad

Rosie påstår att hon inte ägnat höstmodet så mycket som en tanke, men hon blir ändå pinsamt nöjd med sig själv när hon inser att hon matchar det lilafläckiga ansiktet med skynket i bakgrunden.

torsdag 16 september 2010

Morr

Jag är borta från 07.30 till 20.30 ganska många dagar för tillfället, därför hinner jag inte alls med att uppdatera bloggen i samma takt som fåglarna ställer till med saker (men med tanke på hur lite jag varit hemma har jag knappt märkt allt otyg de gjort, en oanad fördel!).

För att försäkra mig om att de skulle fortsätta gilla mig köpte jag i alla fall ärtskott åt dem, det är dessa de slåss över på bilden. Vilken bra person jag är som ger dem saker som de börjar slåss av, känner mig nöjd med min uppfostran!

tisdag 14 september 2010

Frukost

Funderade ni på vad ni ska ge era fåglar till frukost idag? Det är lugnt! Jag har redan tänkt ut det åt er! Dagens frukost består alltså av:
Riven morot, majs, hackad sparris och torra frön.

Själv ska jag gå iväg och äta havregrynsgröt nu fall någon undrade. Och oroa er icke, jag har sminkat över de där blåa ringarna precis just, ingen ska behöva se mig sådär. Därför laddade jag upp bilden på internet, där är man ju så anonym och hemlig!

(Jamen på riktigt, måste sluta skriva fåniga inlägg nu.)

måndag 13 september 2010

Idag: vänner!

Jag vet att jag brukar klaga på fåglarna (eller främst på deras bajs/förstörande) här i bloggen, men tro mig det är inte för att jag hatar dem utan för att jag är en sarkastisk människa med vissa martyrdrag. Många tycker nog det är osmickrande egenskaper men jag vårdar dem ömt hehhehehe. Jag gillar ju fåglarna egentligen, ni vet ju det! Kommer ni ihåg hur jag gnällde ihjäl mig i somras när vi var särbos?? Jag låg i fosterställning och tittade på torkat fågelbajs (nåja) och ville inget annat än att de skulle flytta hem igen.

Poängen är följande:
Idag är jag och Isabella vänner på riktigt! Se hur nära vi sitter, och bråkar gör vi inte heller! Vi bara myser och kommer överrens. Ingen förstör den andras saker och ingen skriker i örat på någon annan. Som ni HÖGST ANTAGLIGEN ser på bilden ovan är det nog troligare att vår frid beror på att vi båda är sjukt trötta och apatiska snarare än på att vi blivit bättre individer.

Kolla bara ringarna under mina ögon! De är förvisso inritade i gimp men det är så jag känner mig (den röda näsan är tyvärr autentisk). Isabella har i alla fall rosiga och glada kinder även om hon också ser trött ut. Kan det vara för att hon rivit ner så mycket grejer på sista tiden månne?? Kan det det?!

P.S. jag gillar dem som sagt. men jag gillar även att klaga och när man kombinerar detta innebär det blogginlägg som får den icke-hårdhudade att tro att jag är en ond människa. Så är icke fallet.

P.S2. Jag är inte 12 år gammal även om det ser ut så. Lovar.

Just nu: Dipp

Som jag älskar att överlista fåglarna. Ni förstår inte vidden av hur mycket jag gillar att vinna. Som ni kanske förstår händer det OERHÖRT sällan att jag får som jag vill. Men precis nu får jag det! Det är nämligen så att jag äter chips och dipp, och Fjådor kan inte komma in i dippskålen, för det är ett plastlock på det! Yessssssssssssss. Han kan se den men han når inte. Oihihihihi.


Bild 1: Jag ser en fågel som olovandes försöker gräva i min dipp
Bild 2: Jag inser att plastlocket effektivt håller honom ute
Bild 3: Fjådor sliter och härjar och knuffar och bråkar. Utan större framgång.

fredag 10 september 2010

Åhnejjjj

Minns ni den fruktade ruggningen jag pratade om förut? den har nu drabbat både Fjådor och Winchester. De tar inte så många stilpoäng längre men väldigt många rolighetspoäng. Och glada är de ju oavsett, det är de alltid.

torsdag 9 september 2010

Matare

Rosie är mycket snabb på att tigga mat och Fjådor är om möjligt ännu snabbare på att mata. Att Rosie numera är nästan dubbelt så stor som honom är inget som tycks bekomma någon av dem.

onsdag 8 september 2010

INT DÅ!

Jag försöker hålla en jämn balans mellan nymfinlägg och undulatinlägg. Men nu har jag ägnat ett dygn åt att försöka få upp en specifik bild av Fjådor och Rosie hit. Det. går. inte. Så nu ger jag upp och ger er en bild av Lizette istället. Den här oerhört fula minen satt hon och gjorde under säkert 2 minuters tid medan jag tvingades se på.

Isabella har förresten slitit upp ett stort hål i toapappersrullen jag nämnde igår.

tisdag 7 september 2010

Popcorn

Fodersök och trickträning är två bra saker man kan sysselsätta sina papegojor med. Vilket jag också gör. De flesta (normala) fåglar tycker det är jättekul att klura lite OCH få godis för besväret. Isabella är dock en så dålig förlorare att det är en pärs att roa henne.

Först skulle jag fortsätta att öva på att vinka, ett trick hon är mycket bra på egentligen. Det var bara det att idag hade jag ett popcorn som belöning, något hon tycker är så gott att hon nästan kissar ner sig av förtjusning när hon ser dem. Tanken på popcornet gjorde att hon absolut inte kunde lyssna på vad jag sa åt henne och därför började hon istället tugga på mina händer så jag skulle ge henne godiset. Föga populärt ska jag säga. En gång lyckades hon slita det ur handen på mig, ta tag i det med en fot och sen vända tvärt om för att springa iväg. Då jag tog tillbaka popcornet från henne skrek hon rakt ut av frustration.

"Det här blir ju ingenting" konstaterade jag då och byggde istället en simpel liten fodergömma åt henne av en toapappersrulle, i den satte jag ett par popcorn och sen gick jag iväg för att avnjuta lite lugn och ro medan hon lekte. Tyvärr blev Isabella så arg på rullen som höll hennes godis som gisslan, att hon skrikande anföll den istället för att bara dra fram kornen.

I vanliga fall är hon är väldigt smart och trevlig och rar och söt fågel, som både kan vinka, snurra runt, klia sig och använda fodergömmor. Men tydligen var det här med popcorn lite för gott för att hennes hjärna skulle gå att använda.

måndag 6 september 2010

Barn

Jag hittade förresten en bild av mig och min första fågel, det var en talgoxunge som var "min" i ca 10 minuter eller så. Det var lite lugnare på den tiden känner jag på mig, steget från en tillfällig talgoxe till 6 papegojor var ganska långt.

Det är min mamma som är fotograf, jag älskar analoga foton!

söndag 5 september 2010

Höstfrukost

Det är ju trots allt september nu, och löven må vara gröna men fåglarnas frukost fick gå i orange. Lite rönnbär, riven morot och torra frön är vad som serverades.

(Givetvis rörde jag ihop allting innan fåglarna fick det, men det gör sig bättre på bild om man låter bli att förvandla allt till gröt innan man fotar)

Godis

Det blev ingen badbalja i förrgår, däremot grobladsfröstänger. Det gillade fåglarna ännu mer än att bada. Som ni kanske ser är det här ingen bild inifrån mitt hus utan den är från voljären. Jag har så många voljärbilder att om jag hade velat så kunde jag i princip ha laddat upp en voljärbild om dagen och fortsatt låtsas att de var där ute tills i juni nästa år. Måhända att ni hade börjat ana oråd då träden på mina bilder fortfarande var gröna i december? Men jag kan vara ganska övertygande när jag sätter den sidan till!

lördag 4 september 2010

Skaka galler

Såhär ser Winchester ut när han högljutt vrålar "gräset ÄR grönare på andra sidan!!!!11"
Bilden är från i juli när de roade sig i utevoljären.

fredag 3 september 2010

Fredagsnöje

Jag känner mig alltför trött för att gå ut ikväll (sov trots allt bara 12 timmar inatt hehehe). Därför behöver jag något att underhålla mig med, jag funderar på att gå iväg och hämta en badbalja till fåglarna och sedan hoppas jag att de blöter ner sig ordentligt. Hur kul är det inte när ens fåglar ser ut som på bilden ovan?? JÄTTEkul är svaret. Måste bada dem mera.

msn

Idag när jag loggade in på msn ville fåglarna plötsligt prata med någon av sina, för mig helt okända, vänner. Vem i hela friden är denna Snl?! Borde jag bli oroad? Det kanske står för SnabbflygandeNikotinberoendeLadusvala? Tänk om denna någon har dåligt inflytande på fåglarna!

onsdag 1 september 2010

Godnatt

Såhär brukar Lizette smyga omkring när hon får för sig att det vore kul att sova i sängen istället för i ett träd. Idag är det höstmånad, jag har aldrig upplevt en höst tillsammans med Lizette men jag hoppas att hon inte är en sån som gnäller om vilka kalla fötter hon har två årstider i sträck. Jag har ingen lust att ha henne under täcket i vinter, inte heller har jag lust att investera i en värmedyna för pensionärer åt henne. Jag kanske får sticka yllesockor åt henne om hon nu börjar klaga.